06-47434389
info@peoplechoice.nl

Seksuele diversiteit

Zichtbaar, erkend en gerespecteerd

People Choice geeft workshops over seksuele diversiteit op scholen. Hiermee willen we de kennis van de jongeren verruimen, het bespreekbaar maken, de vooroordelen minimaliseren en de tolerantie verhogen. Hieromtrent geven we hen inzicht in hun persoonlijke ontwikkeling.

Veel jongeren hebben onvoldoende kennis over wat seksuele diversiteit impliceert. Er hangt nog steeds een groot taboe rondom dit onderwerp. Hetgeen blijkt uit de vooroordelen die ze hebben over seksuele diversiteit. In sommige culturen is het taboe en dus ook niet bespreekbaar.

De helft van de scholieren in het voortgezet onderwijs denkt dat ze op school beter niet voor homoseksualiteit kunnen uitkomen uit angst voor negatieve reacties van medeleerlingen. Terwijl seksualiteit tot het diepste van onze identiteit behoort.

Het is zorgwekkend dat bijna de helft van de homo en biseksuele jongeren ooit suïcidale gedachten heeft gehad. Sommige hebben zelfs ooit een zelfmoordpoging ondernomen en andere kampen met depressieve klachten.

Seksuele diversiteit wordt gegeven door trainers die ook rolmodellen zijn en een vooraanstaande functie vervullen in de maatschappij.

De kosten zijn op aanvraag, omdat we rekening houden met specifieke behoeften.

Meer weten? Neem contact via bellen, whats-appen of sms-en met 06 47 43 43 89 of mailen via het contactformulier.