06-47434389
info@peoplechoice.nl

Media en Samenleving

Media en Samenleving: Observeren en interpreteren!

Met het concept Media en Samenleving geven we inzicht in hoe de media ons brein en gedrag beïnvloeden. In de wijze waarop we observeren en onze informatie interpreteren: bewust of onbewust.

De Nederlandse samenleving is de laatste decennia ingrijpend veranderd. Er is veel misverstand en miscommunicatie omtrent diversiteit in Nederland en radicalisering. De politieke communicatie verloopt niet altijd synchroon. Hierdoor wordt het nieuws vrijwel niet eenduidig weergegeven en geïnterpreteerd, waardoor menigeen in de samenleving er allerlei negatieve gedachten op na houdt. Hierdoor ontstaat veel onbegrip, vooroordeel, discriminatie en zelfs geweld.

Op basis hiervan hebben we Media en Samenleving geconcipieerd. We rollen dit concept uit aan de hand van thema’s en debatten op vo-, mbo- en ho-scholen. De werkvormen die we gebruiken zijn onder andere door stellingen te poneren en gebruik te maken van sociale media en beeldmateriaal. Eenieder krijgt de gelegenheid om zijn mening te ventileren en of te delen. Om zo een discussie aan te wenden.

De workshops worden gegeven door journalisten.

De kosten zijn op aanvraag, omdat we rekening houden met specifieke behoeften.

Meer weten? Neem contact via bellen, whats-appen of sms-en met 06 47 43 43 89 of mailen via het contactformulier.