06-47434389
info@peoplechoice.nl

Onderwijs is mijn passie en daar doe ik het voor!

Sommige mensen weten al in een vroeg stadium wat ze willen worden.
Zo was het ook bij mij! Van jongs af aan verzamelde ik leeftijdgenoten om ze les te geven. Ja, toen al begon mijn passie voor het onderwijs. En warempel, ik ben mijn loopbaan carrière begonnen in het onderwijs.

Mijn loopbaan carrière, was een leuke reis!

Mijn ervaring en kennis dateert van de periode dat ik in het hoger onderwijs: Hogeschool van Amsterdam, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en Universiteit van Amsterdam als studievoorlichter, studieadviseur en beleidsmedewerker werkzaam was. In het voortgezet onderwijs was ik docent maatschappijleer en studiebegeleider.
Tijdens mijn hbo-bachelor studie Loopbaanadvies bij studie- en beroepskeuze heb ik onderzoek gedaan naar ‘voortijdig schooluitval’ c.q. ‘verkeerde studiekeuze’. In mijn opleiding van maatschappelijk werk, heb ik mijn afstudeerscriptie geschreven over het Sociaal gedrag van jongeren in Amsterdam. Voor mijn post-hbo-opleiding Management aan de universiteit van Amsterdam, heb ik mijn paper geschreven over het coachen van vrouwelijke managers in het hbo. In 2004 heb ik een steekproef genomen over de studievoorlichting die door verscheidene onderwijsinstituten wordt gegeven.

Omdat wij individuen iedere dag keuzes maken!

Keuzes maken en studeren vereist een goede reisplanning. Vooral om vroegtijdig schooluitval of verkeerde studiekeuze te voorkomen.Op basis van mijn kennis, ervaring en onderzoek ben ik in 2006 met People Choice gestart om voorlichting, advies en training te geven.
Door de vragen die mij bereiken en de ontwikkelingen die zich voordoen in het onderwijs en de samenleving, ontwikkel ik maatschappelijke en educatieve concepten c.q. trainingen. Die ik vervolgens uitrol op scholen en bij overige instellingen.

Met People Choice tracht ik samen met een team een brug te slaan tussen de maatschappij en het onderwijs.

Meerwaarde People Choice

Ik richt me algemeen op studeren, maar het accent ligt op instroom; de overstap van middelbaar naar hoger onderwijs & de start van je studie. Ik geef objectieve voorlichting en advies over schoolkeuze of studiekeuze op individuele basis en in groepsverband. Ik ben onafhankelijk en dus niet verbonden aan een onderwijs instelling. Ook hou ik geen opendagen om leerlingen of studenten te werven. Mijn manier van werken is respectvol, enthousiast, vriendelijk en geduldig. Ik pak de dingen stap voor stap aan en we doen het samen. Na een intakegesprek maak ik een stappenplan en kan ik eventueel testen afnemen: persoonlijkheid-, capaciteiten- en of interessetest.

Ik woon in Amsterdam, maar mijn werkgebied is heel Nederland. Om de kosten zo laag mogelijk te houden werk ik veel vanuit huis en digitaal, maar ik kan ook altijd naar jou, een onderwijsinstelling of een andere locatie toe komen. Wanneer nodig huur ik een ruimte.

Vriendelijke groet en graag tot gauw!
Vidya Ramdaras

 

Meer weten? Neem contact via bellen, whats-appen of sms-en met 06 47 43 43 89 of mailen via het contactformulier.

People Choice

KvK 34319206

IBAN NL 30 INGB 0004869947

BTW NL96718870B01